Sběr pomerančové a citronové kůry

Také letos pokračuje tradiční sběr pomerančové a citronové kůry. Sběr začíná ve středu 1. 2. 2017 a probíhá v měsíci únoru a březnu.

Pomeranče patří na celém světě k nejoblíbenějším druhům ovoce. Kromě toho, že samotný pomeranč skvěle chutná, obsahuje hodně vitamínu C, vlákniny, vápníku a dalších látek důležitých pro naše tělo, přínosem pro naše zdraví je i kůra, kterou můžete využít k řadě různých věcí, a to jak v kosmetice, tak v domácnosti. Kůra je velmi bohatá například na obsah bioflavonoidů. Tyto látky jsou velmi důležité pro správnou funkci a kvalitu cév. Jsou také nezbytné pro optimální využití vitamínu C v organismu. Pomáhají chránit tělo před vnějšími vlivy, posilují imunitní systém a tím pozitivně ovlivňují řadu zdravotních problémů. Pokud máte rádi pomeranče, kůru z nich nevyhazujte, může být prospěšná!

Nezapomeňte tedy, že dobře vysušenou a zváženou kůru opatřenou jmenovkou můžete odevzdávat ve studovně vždy v pondělí a ve středu o velké přestávce.

Podívejte se také na přiložený informační leták sběr kůry.

Vaše žákovská rada

Záložka pro permanentní odkaz.

Komentáře jsou uzavřeny.